Συντρίμμια αφήνει πίσω ο τυφώνας Dorian

Συντρίμμια αφήνει πίσω ο τυφώνας Dorian

84
Συντρίμμια αφήνει πίσω ο τυφώνας Dorian

O τυφώνας Dorian αναμφίβολα άφησε πίσω του ανεπανόρθωτες υλικές και όχι μόνο ζημιές στις Μπαχάμες.

Μία εβδομάδα μετά το πέρασμά του τυφώνα, οι Μπαχάμες αντιμετωπίζουν μια σφοδρή ανθρωπιστική κρίση καθώς πέραν των εκκενώσεων σπιτιών, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής. Μάλιστα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την επέλαση του Dorian μόνο ενθαρρυντικός δεν είναι: 45 νεκροί με τις αρχές να κάνουν λόγο για έναν απολογισμό, ο οποίος θα είναι κατά αρκετά αυξημένος καθώς οι αγνοούμενοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Πέραν των ανωτέρω, μεγάλη φαίνεται πως είναι και η οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, η νορβηγική Equinor επιστράτευσε δύο πλοία με ειδικά συστήματα καθαρισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει την διαρροή πετρελαίου που προκάλεσε ο τυφώνας στον τερματικό South Riding Point.

Η Equinor επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις συνεχών διαρροών από τις δεξαμενές του εν λόγω τερματικού και σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι η πετρελαιοκηλίδα δεν προσέγγισε κοντινές ακτές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.