IMO 2020: σε επαγρύπνηση οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις

IMO 2020: σε επαγρύπνηση οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις

2095
IMO 2020: σε επαγρύπνηση οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις

Η εταιρεία Euronav NV ανακοίνωσε στις 5 Σεπτεμβρίου λεπτομέρειες σχετικά με την προσέγγισή της όσον αφορά τους επερχόμενους κανονισμούς για την περιεκτικότητα σε θείο των καυσίμων, οι οποίοι θα εφαρμοστούν στα πλαίσια του ΙΜΟ 2020.

Ο Hugo De Stoop, Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav δήλωσε: «Η εισαγωγή νέων κανονισμών που αφορούν τις εκπομπές θείου ως μέρος του IMO 2020 είναι μία από τις πλέον προοδευτικές και σημαντικές εξελίξεις για όλα τα τμήματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η μείωση του αποτυπώματος του θείου στη ναυτιλία είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για τις θαλάσσιες μεταφορές και η Euronav χαιρετίζει ολόψυχα τους νέους κανονισμούς και προσβλέπει στην πλήρη συμμόρφωση με αυτούς.»

Η εταιρεία έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τους νέους κανονισμούς, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Συγκεκριμένα, έχει προσλάβει μια ομάδα ειδικών καυσίμων, για την προμήθεια τη δοκιμή και την αποθήκευση καυσίμων που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές των κανονισμών, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν από την ίδια την εταιρεία.

Η Euronav έχει επικεντρωθεί κυρίως στην προμήθεια καυσίμων περιεκτικότητας 0.5% σε θείο, ενώ χρησιμοποιεί το χωρητικότητας 441,585 dwt ULCC δεξαμενόπλοιο Oceania για την αποθήκευση των αγορασμένων καυσίμων. Επιπλέον, έχει εξασφαλίσει ένα δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για την αγορά του συμβατού καυσίμου. Τέλος, η εταιρεία εξακολουθεί να αξιολογεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης scrubbers σε ορισμένα από τα VLCC πλοία της, καθώς συνεχίζει να μελετά και να αξιολογεί όλες τις μορφές της τεχνολογίας καθαρισμού καυσαερίων.

Φωτό: Euronav

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.