Αύξηση των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου

Αύξηση των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου

123
Αύξηση των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου

Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου τον Αύγουστο παρά τις επιβληθείσες αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Reuters.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εξαγωγές που έφτασαν τα 500 χιλ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα τον Αύγουστο, σημαντικά αυξημένες με τις 400 χιλ. βαρέλια τον Ιούλιο, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να κρατούν την μερίδα του λέοντος εισάγοντας πάνω από 230 χιλ. βαρέλια μαύρου χρυσού, αποφέροντας έσοδα σχεδόν 300 εκατ. δολάρια.

Η εικόνα και για το LPG ήταν αντίστροφη με τις ιρανικές εξαγωγές να παρουσιάζουν μικρή κάμψη τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο (514 χιλ. έναντι 579 χιλ. τόνους αντίστοιχα). Η Κίνα αποτελεί τον κυρίαρχο αγοραστή του ιρανικού LPG αφού εισάγει το 95% της ιρανικής παραγωγής.

Στέλεχος βρετανικής εταιρείας ενέργειας αναφέρει ότι οι ΗΠΑ παγιδευμένες στην εμπορική διένεξη με την Κίνα χάνουν σημαντικό μερίδιο αγοράς από την αυξανόμενη ζήτηση LPG από την Κίνα και παρά την υπερπροσφορά αμερικανικού σχιστολιθικού LPG.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.