Προς τη Θεσσαλονίκη ένα ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Προς τη Θεσσαλονίκη ένα ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

344
Προς τη Θεσσαλονίκη ένα ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Νωρίτερα σήμερα, Σαββάτου 07 Σεπτεμβρίου 2019, το Αντιτορπιλικό (Α/Τ) «ΒΕΛΟΣ» Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (Μ.Α.Α.) απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και πλέει για το λιμένα Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραμείνει επί τρίμηνο.

Σκοπός του πλου είναι το Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα ιστορικό πλοίο, ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από τα ελάχιστα ομοίου τύπου που σώζονται παγκοσμίως, με εμβληματική Αντιδικτατορική δράση.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, επισκέψεις σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου και όπως αναλυτικά θα γνωστοποιούνται από την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την τελική φάση του πλου του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή Συλλόγων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.