Κλίμα, περιβάλλον και ναυτιλία: οι βρετανικές στοχεύσεις

Κλίμα, περιβάλλον και ναυτιλία: οι βρετανικές στοχεύσεις

107
Κλίμα, περιβάλλον και ναυτιλία: οι βρετανικές στοχεύσεις

Ο Bob Sanguinetti, Διευθύνων Σύμβουλος του Βρετανικού Ναυτικού Επιμελητηρίου επισκέφτηκε το Αμπερντίν της Σκωτίας προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των εργασιών της επένδυσης αξίας 350 εκατ. στερλινών που θα επιτρέψει σε πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας να προσεγγίσουν το λιμάνι.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της βρετανικής ναυτιλίας εστιάστηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή και στην ανάγκη προσαρμογής της ναυτιλίας σε αυτές.

«Η ενεργειακή μετάβαση στην ναυτιλία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι μόνο στρατηγικής. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της κοινωνίας μας και εμείς δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς.

Η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ το Σχέδιο Καθαρής Ναυτιλίας το οποίο απαιτεί ότι όλα τα νεότευκτα πλοία που πλέουν σε βρετανικά ύδατα, να είναι σχεδιασμένα με τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών. Στόχος είναι οι καθόλα μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για εμάς.

Η Μεγάλη Βρετανία υπήρξε ένα μεγάλο ναυτιλιακό έθνος και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον και για αυτό οφείλουμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Η συνεργασία μας με κάθε κλάδο που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους που θέτουμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή είναι επιβεβλημένη».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.