Το πρώτο ελληνικό drone

Το πρώτο ελληνικό drone

408
Το πρώτο ελληνικό drone

Η εταιρεία ALTUS με το σύστημα “OURANOS” αποδεικνύει τις δυνατότητες της Ελλάδας για αξιόπιστες κατασκευές, με πολλές εμπορικές εφαρμογές και με πιστοποίηση.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη πιστοποίηση «Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – ΣμηΕΑ» από την αρμόδια Διεύθυνση Πτητικών Προτύπων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο λόγος για το πρωτοποριακό μη επανδρωμένο σύστημα “ΟURΑΝΟS” της εταιρείας ALTUS.

69351405_2602010706528196_3208639276497502208_o

O Διοικητής τη ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος παραδίδοντας το πρώτο Πιστοποιητικό δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Με την πιστοποίηση αυτή ανοίγει ένας νέος δρόμος στον χώρο των κατασκευών ΣμηΕΑ- Drone και της ανάπτυξης του τομέα. Η υπηρεσία συνεχίζει το έργο της με συνεργασίες, παράλληλα και με τα πανεπιστήμια Πατρών και Αθήνας, ενώ ενσωματώνει όλους τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.»

Ζαχαρίας-Σαρρής-Διευθύνων-Σύμβουλος-ALTUS-και-Κωνσταντίνος-Λιντζεράκος-Διοικητής-ΥΠΑ
Ο Ζαχαρίας Σαρρής, Διευθύνων Σύμβουλος ALTUS, και ο Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, Διοικητής ΥΠΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Altus Ζαχαρίας Σαρρής αμέσως μετά την παραλαβή του πιστοποιητικού τόνισε: «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του Μη Επανδρωμένου Συστήματος “ΟURΑΝΟS” αποδεικνύουμε τις δυνατότητες που έχουμε στην Ελλάδα για την αξιόπιστη κατασκευή, ανάπτυξη και ασφαλή λειτουργία Drones σε πολλές εμπορικές εφαρμογές ανοίγοντας ένα μεγάλο δρόμο επιχειρηματικών ευκαιριών για τις Ελληνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.