Στην Άνδρο οι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας

Στην Άνδρο οι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας

155
Στην Άνδρο οι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας

Με τη συμμετοχή 27 ιστιοπλοϊκών σκαφών από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ολοκληρώθηκε ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής».

Την εκκίνηση της ιστορικής διοργάνωσης έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η κα Μαρέβα Μητσοτάκη στις 29 Αυγούστου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), που αποτελούν δύο από τους ιστορικότερους ομίλους της χώρας με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό.

Τα πληρώματα της 52ης διοργάνωσης επιστράτευσαν τακτική, αντοχή και ναυτοσύνη για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της πλεύσης, τις οποίες ακόμα και οι εμπειρότεροι χαρακτήρισαν «πρωτοφανείς».

Τελικά, το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά ήταν αυτό που μπήκε πρώτο στα νερά της Χώρας της Άνδρου ενώ πήρε την πρωτιά και στη γενική των ORC.

Τα αποτελέσματα στη γενική κατάταξη:

1.      Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Π. Λιβάς) 3,20

2.      Velos – Eurobank (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής) 8,20

3.      Pega – Musto Goulandris Bross (Δ. Αλεβιζάκης) 9,40

4.      A35 – M/Maritime (Γ. Απειρανθίτης) 12,00

5.      Black Jack – Eurobank Private Bank Luxembourg (Μ. Κουρτέσης) 12,60

Στιγμιότυπα από τον 52ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.