Ινδονησία: τέλος στις εξαγωγές νικελίου

Ινδονησία: τέλος στις εξαγωγές νικελίου

147
Ινδονησία: τέλος στις εξαγωγές νικελίου

Η Ινδονησία αναμένεται να προχωρήσει από την 1/1/2020 στην διακοπή των εξαγωγών νικελίου δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ότι αρχικά προοριζόταν, σε μια προσπάθεια  για μεγαλύτερη χρήση των μεταλλευτικών πόρων στην εγχώρια παραγωγή.

Ο Bambang Gatot Ariyono, γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταλλευτικής Βιομηχανίας της Ινδονησίας, ανακοίνωσε την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ότι η εν λόγω απόφαση θα είναι εφαρμόσιμη για όλους τους βαθμούς νικελίου και κάλεσε τους εξαγωγείς του μετάλλου να διακόψουν τις αποστολές τους ανεξάρτητα των συμβολαίων που έχουν συμφωνήσει.

«Υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο τεσσάρων μηνών για τους εξαγωγείς νικελίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ariyono.

Μετά την απόφαση του υπουργείου, οι τιμές νικελίου κατέγραψαν αύξηση με τα τριμηνιαία συμβόλαια στο London Metal Exchange να ανέρχονται στα $18.470/τόνο σημειώνοντας άνοδο 3%.

Τέλος στο άκουσμα της εξέλιξης αυτής, οι εταιρείες εξόρυξης νικελίου των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν την παραγωγή τους από το επόμενο έτος προκειμένου να καλυφθεί το όποιο κενό δημιουργηθεί στην αγορά.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.