Πετρέλαιο: σε προσμονή θετικών ειδήσεων

Πετρέλαιο: σε προσμονή θετικών ειδήσεων

114
Πετρέλαιο: σε προσμονή θετικών ειδήσεων

Πτώση παρουσίασαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς η χωρίς τέλος ένταση ΗΠΑ-Κίνας ταλανίζει τις αγορές, ενώ και οι χαμηλές επιδόσεις της οικονομίας της Νότιας Κορέας δημιουργούν πρόσθετες ανησυχίες.

Η τιμή του αργού για συμβόλαια Οκτωβρίου κινείτο στα 54,84 δολάρια/βαρέλι με πτώση 0,5% το πρωί της Τρίτης και το Brent στα 58,60 δολάρια/βαρέλι.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 15% σε μια σειρά από κινεζικά προϊόντα βαθαίνοντας την εμπορική διαμάχη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη που μαίνεται επί πάνω από ένα έτος, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Αμερικανού Πρόεδρου Donald Trump.

Επιπλέον, η κάμψη στις εξαγωγές της Νότιας Κορέας και η επιβολή capital controls στην Αργεντινή συντηρούν το κλίμα ανησυχίας στις αγορές.

Η παραγωγή πετρελαίου σημείωσε άνοδο τον Αύγουστο λόγω υψηλότερης προσφοράς από Νιγηρία και Ιράκ, αλλά και από την αύξηση της παραγωγής της Ρωσίας η οποία έφτασε τα 11,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: Will Turner/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.