Καθαρότεροι αιθέρες ο στόχος του Βερολίνου

Καθαρότεροι αιθέρες ο στόχος του Βερολίνου

28
Καθαρότεροι αιθέρες ο στόχος του Βερολίνου

Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να διασφαλίσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας θα πληρώνουν μια δίκαιη τιμή για τις εκπομπές CO2 των αεροσκαφών τους, σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.

Νωρίτερα, ο Alexander Dobrindt, ο κοινοβουλευτικός επικεφαλής του βαυαρικού συντηρητικού κόμματος, ο οποίος συμμάχησε με το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ότι θα πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα σε εταιρείες των οποίων ορισμένες πτήσεις κοστίζουν κάτω από 50 ευρώ.

«Πτήσεις των 9 ευρώ στο εσωτερικό της Ευρώπης δεν μπορούν να συνάδουν με τα οικονομικά της αγοράς ούτε με την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Dobrindt προσθέτοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο κόστος στους ναύλους των πτήσεων καθώς επίσης και μια περικοπή στο ΦΠΑ για τα ταξίδια με τρένο.

Φωτό: HAL9001/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.