Ζήστε το Αιγαίο! Ζήστε την εμπειρία της Celestyal Cruises

Ζήστε το Αιγαίο! Ζήστε την εμπειρία της Celestyal Cruises

207
Ζήστε το Αιγαίο! Ζήστε την εμπειρία της Celestyal Cruises

Ο Πειραιάς απομακρύνεται σιγά-σιγά και στα αυτιά μας μένει μόνο ο απόηχος της κίνησης και του θορύβου του λιμανιού. Οι υποχρεώσεις μπορούν να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα. Σαλπάρουμε με πρώτη στάση τη Μύκονο. Το Αιγαίο μας περιμένει…

Μετά το πρώτο, θερμό καλωσόρισμα, παίρνουμε το πληροφοριακό έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία για τους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, το πρόγραμμα, τις δραστηριότητες και τους προορισμούς, καθώς και τις ηλεκτρονικές κάρτες που θα κάνουν την επιβίβαση και αποβίβαση απόλυτα ασφαλή και γρήγορη.

Πρώτη έκπληξη, η καμπίνα. Πρόκειται για χώρο όπου έχει γίνει ιδανική αξιοποίηση των τετραγωνικών, με τη διάταξη των επίπλων να εξασφαλίζει απόλυτη άνεση και λειτουργικότητα. Τα πάντα πεντακάθαρα! Υπάρχουν 418 εξωτερικές καμπίνες, 306 εσωτερικές και επιπλέον 9 σουίτες, με δικό τους μπαλκόνι. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έχει 10 καταστρώματα και είναι μια μικρή πόλη. Φιλοξενεί σχεδόν 1.500 επιβάτες 30 εθνικοτήτων, με διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κυρίως διαφορετική «οπτική» περί ιδανικών διακοπών. Κάποιοι εστιάζουν στις παροχές, κάποιοι άλλοι στους τόπους που θα επισκεφτούν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν τις «εν πλω εμπειρίες» με ανυπομονησία.

DSC09917

Ο στόχος δεν είναι εύκολος. Οι εργαζόμενοι στο πλοίο (ένα μέλος του πληρώματος αντιστοιχεί σε τρεις επιβάτες), είναι επίσης διαφορετικών εθνικοτήτων, με διάθεση να εξυπηρετήσουν όπου και όπως μπορούν ή να μοιραστούν τα μικρά εκείνα μυστικά, τα οποία θα κάνουν την πρώτη επίσκεψη σε ένα ελληνικό νησί ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Περιττό να αναφερθεί ότι το πλοίο διαθέτει ιατρείο, γραφείο εκδρομών, κατάστημα αφορολογήτων ειδών, καζίνο, σαλόνι αισθητικής, χώρo spa, σάουνα και γυμναστήριο, ενώ διαθέτει και δύο πισίνες στο τελευταίο κατάστρωμα!

Παρεμπιπτόντως, η επιλογή προσέγγισης σε Μύκονο, Πάτμο, Ηράκλειο Κρήτης και Σαντορίνη δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς μπορεί να δώσει ποικίλες όψεις του ελληνικού θαλασσινού τοπίου, του πολιτισμού, της αρχιτεκτονικής, αλλά και των τοπικών αγορών. Κανείς ταξιδιώτης δεν πρέπει να χάσει την επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και το μοναστήρι στην Πάτμο, το μινωικό παλάτι της Κνωσού και το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, τη θέα από την Καλντέρα. Επιπλέον, η επίσκεψη στο Κουσάντασι δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει τα ερείπια της αρχαίας Εφέσου, τις ρωμαϊκές βίλες και τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου. Οι επιλογές είναι πολλές, το μόνο που χρειάζεται είναι αναπαυτικά παπούτσια, καπέλο, νερό και διάθεση εξερεύνησης!

DSC09932

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο πλοίο. Για το κεφάλαιο «φαγητό» -διόλου ευκαταφρόνητο για Έλληνες και κυρίως για ξένους που ανυπομονούν να γευτούν τη διάσημη ελληνική κουζίνα- ό,τι και αν ειπωθεί είναι λίγο. Οι εργαζόμενοι στην κουζίνα έμπειροι, ταλαντούχοι και δημιουργικοί. Πιάτα νόστιμα, με φρέσκα υλικά, άψογα στην παρουσίαση, μπορούν να συγκριθούν με αυτά πολυτελών ξενοδοχείων. Η επίσκεψη στο μπουφέ δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αρκεί να αναφέρουμε τα άκρως ενθουσιώδη σχόλια μίας ομάδας μαθητών από την Αμερική στην Greek Barbeque βραδιά.

Ίσως κάποιοι αναρωτιούνται πως περνούν οι ώρες μέσα στο καράβι. Δεν είναι μόνο η ηλιοθεραπεία και τα μαθήματα… ζούμπα. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο πρόγραμμα αναψυχής των επιβατών. Ανιματέρς, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, dj’s παίρνουν το «παιχνίδι» στα χέρια τους και -πιστέψτε μας- είναι οι καλύτεροι του είδους τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνετε μάθημα συρτάκι, παρ’ όλο που ξέρετε να το χορεύετε. Εναλλακτικά, θα μάθετε merengue και θα γελάσετε με την καρδιά σας.

Αν έχετε παιδιά, δε θα χρειαστεί να τα «καθηλώσετε» παρέα με ένα τάμπλετ. Θα τα εμπιστευτείτε σε έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα τα απασχολήσει δημιουργικά, ενώ οι έφηβοι θα παίξουν darts, mini golf και shuffleboard. Θέλετε να κάνετε μάθημα χειροτεχνίας origami; Ναι, υπάρχει και αυτή η επιλογή. Θέλετε να συμμετάσχετε σε κουίζ; Και εκεί μπορείτε να διαπρέψετε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε.

To κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia ανήκει στον στόλο της Celestyal Cruises, η οποία την περασμένη χρονιά απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες «Αξία» και «Εκδρομές» και τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες «Εξυπηρέτηση» και «Ψυχαγωγία». Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με λιμάνια επιβίβασης/αποβίβασης τα ελληνικά νησιά και πόλεις-λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου. Διαχειρίζεται δύο κρουαζιερόπλοια, που το καθένα προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση.

To cruise or not to cruise? Παρ’ όλο, λοιπόν, που η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική, υπάρχουν και εκείνοι που δεν δηλώνουν «φίλοι» της κρουαζιέρας. Δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν την εμπειρία με την προσωπική σφραγίδα της Celestyal Cruises.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.