Πούτιν-Ερντογάν: σύμμαχοι (και) για το φυσικό αέριο

Πούτιν-Ερντογάν: σύμμαχοι (και) για το φυσικό αέριο

137
Πούτιν-Ερντογάν: σύμμαχοι (και) για το φυσικό αέριο

Την πεποίθησή του ότι η κατασκευή του αγωγού Turkstream θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχέδια, εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, o Ρώσος ηγέτης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ρωσικό φυσικό αέριο θα ρέει μέσω του αγωγού Turkstream έως το τέλος του έτους», και συνέχισε σημειώνοντας ότι «η κατασκευή του Turkstream βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Οι Τούρκοι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ρωσικό φυσικό αέριο ως τα τέλη του χρόνου, ενώ στην Ευρώπη θα φτάσει όταν αυξηθούν οι χωρητικότητες του αγωγού».

Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την στενή ενεργειακή συνεργασία Μόσχας-Άγκυρας, υπενθυμίζοντας τις εργασίες κατασκευής του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία στο Ακκούγιου από τη ρωσική Rosatom.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, στάθηκε στο ότι τα δύο έργα, ο Turkstream και το εργοστάσιο στο Ακκούγιου, πληρούν όλες τις τεχνολογικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε να συμβάλλουν στην ενεργειακή ασφάλεια τόσο της Τουρκίας όσο και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.