Ζάχαρη: Θα συνεχιστεί η ενισχυμένη παγκόσμια κατανάλωση;

Ζάχαρη: Θα συνεχιστεί η ενισχυμένη παγκόσμια κατανάλωση;

165
Ζάχαρη: Θα συνεχιστεί η ενισχυμένη παγκόσμια κατανάλωση;

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η παγκόσμια κατανάλωση ζάχαρης θα συνεχίσει την ανοδική της τάση των τελευταίων ετών, ωθούμενη κυρίως από τις αγορές της Ινδίας, του Πακιστάν, της Αιγύπτου και της Ινδονησίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου κάνουν λόγο για παγκόσμια κατανάλωση ζάχαρης στους 176,45 εκατ. τόνους, αυξημένη κατά 2,5 εκατ. τόνους σε σχέση με το 2018/19.

Με βάση την αυξημένη παγκόσμια ζήτηση, το αμερικανικό υπουργείο εκτιμά ότι οι εξαγωγές θα ανέλθουν στους 57,7 εκατ. (έναντι 56,4 εκατ. τόνων το 2018/19) με τον μεγαλύτερο όγκο να προέρχεται από ασιατικές χώρες όπως η Κίνα, το Πακιστάν και η Ταϊλάνδη (46,8 εκατ. τόνους).

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η παραγωγή ζάχαρης των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% στους 8,3 εκατ. τόνους το 2019/20, η παραγωγή της Βραζιλίας στους 32 εκατ. τόνους (+ 2,5 εκατ. τόνους) και εκείνη της ΕΕ στους 19,4 εκατ. τόνους (+1,3 εκατ. τόνους).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.