Κωστής Φραγκούλης: νέος πρεσβευτής της Sailor’s Society

Κωστής Φραγκούλης: νέος πρεσβευτής της Sailor’s Society

358
Κωστής Φραγκούλης: νέος πρεσβευτής της Sailor’s Society

Mια ιδιαίτερα τιμητική θέση ανέλαβε ο κ. Κωστής Φραγκούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Franman. H Sailor’s Society ανακοίνωσε ότι ο κ. Φραγκούλης αναλαμβάνει την τιμητική θέση και ευθύνη του νέου Έλληνα Πρεσβευτή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Ιδρυθείσα το 1818, η Sailors’ Society είναι μία ΜΚΟ, που αντιπροσωπεύεται παγκόσμια σε όλα τα σημαντικά λιμάνια από ιερείς και εθελοντές που έχουν ως σκοπό την υποστήριξη και αρωγή των ναυτικών. Ανάμεσα στις νέες του πρωτοβουλίες του κ. Φραγκούλη θα είναι η υποστήριξη της ναυτικής φιλανθρωπίας και η επέκταση του υφιστάμενου έργου της Sailor’s Society στην Ελλάδα.

Ο κ. Φραγκούλης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται εξαιρετικά υπερήφανος για την απόφαση της Sailor’s Society και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος είναι παθιασμένος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ναυτικών, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας μας, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στόχος μου είναι να υποστηρίξω με όλο μου το σθένος αυτή τη σημαντική οργάνωση και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα εκείνων που υπηρετούν στη θάλασσα».

Ο κ. Πρασάντα Ρόι, Γενικός Διευθυντής της Sailor’s Society, δήλωσε ότι οι Πρέσβεις της ΜΚΟ είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη συνεχή υποστήριξη των ναυτικών σε όλο τον κόσμο. Η Sailor’s Society, εξυπηρετεί 1.000 ναυτικούς καθημερινά στα διεθνή λιμάνια, αλλά παράλληλα υποστηρίζει οικογένειες και κοινότητες ναυτικών στους τόπους καταγωγής τους.

Στην Ελλάδα η οργάνωση σχεδιάζει την τοποθέτηση νέου κληρικού με συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την αρωγή των ναυτικών, στο λιμάνι του Πειραιά μέσα στο επόμενο διάστημα. Το έργο της οργάνωσης στη χώρα μας περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών και την διαρκή υποστήριξη σε ναυτικούς μέσω του διεθνούς δικτύου αντιμετώπισης κρίσεων (CRN).

Σε μια πρόσφατη περίπτωση, ένα εμπορικό πλοίο στα ελληνικά ύδατα, κρατήθηκε επειδή φέρεται να μετέφερε παράνομες εκρηκτικές ύλες. Το πλοίο αναγκάστηκε να κατευθυνθεί σε λιμάνι κοντά στην Κρήτη, όπου και παρέμεινε αγκυροβολημένο για σχεδόν ένα χρόνο. Η Sailor’s Society συνέδραμε το πλήρωμα, παρέχοντας ρούχα, βασικά είδη διατροφής και είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και υποστήριξη της ψυχικής τους υγείας κατά τη διάρκεια της δύσκολης εμπειρίας τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.