Αγορά νεότευκτου στόλου από την Frontline

Αγορά νεότευκτου στόλου από την Frontline

365
Αγορά νεότευκτου στόλου από την Frontline

Η Frontline, η μεγαλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων του κόσμου, συμφερόντων του μεγιστάνα John Fredriksen, ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Trafigura για την απόκτηση ολόκληρου του στόλου της θυγατρικής Trafigura Pte Ltd, που αριθμεί 10 πλοία Suezmax ναυπηγημένα το 2019.

Η συμφωνία προβλέπει την έκδοση 16 εκατ. μετοχών αξίας $8 εκάστη και με την καταβολή ποσού 538 έως 547 εκατ. δολάρια σε μετρητά, με χρονικό ορίζοντα το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2020.

Επιπλέον, η Frontline διατηρεί το δικαίωμα να αποκτήσει ακόμα 4 δεξαμενόπλοια Suezmax. Ήδη, ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της επένδυσης έχουν δείξει πιστώτριες τράπεζες της Frontline, καθώς επίσης και η Hemen Holding, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της Frontline.

Ο στόλος της Frontline θα αριθμεί πλέον 75 δεξαμενόπλοια συνολικής χωρητικότητας 14,2 εκατ. dwt και με μέσο όρο ηλικίας πλοίων τα 3,7 έτη.

Φωτό: Shaah Shahidh/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.