Στην πάταξη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών το ΛΣ

Στην πάταξη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών το ΛΣ

122
Στην πάταξη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών το ΛΣ

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός τόνου εξήντα επτά κιλών και επτακοσίων πενήντα γραμμαρίων (1.067,750 gr) ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε εντός του όρμου “ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ” ανατολικής Μάνης, το Ι/Φ “MY DREAM” σημαίας Delaware, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί ηλικίας 42 και 28 ετών.

Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος του σκάφους, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν πενήντα (50) σάκοι ταξιδιού, χρώματος μαύρου, εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί επιμελώς συσκευασμένα εξακόσια τριάντα επτά (637) δέματα, που περιείχαν πιθανόν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους χιλίων εξήντα επτά (1.067) κιλών και επτακοσίων πενήντα (750) γραμμαρίων.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και το Ι/Φ σκάφος.

Φωτό-πηγή: Λιμενικό Σώμα

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.