«Πράσινη» στροφή (και) για την ναυπηγική βιομηχανία

«Πράσινη» στροφή (και) για την ναυπηγική βιομηχανία

232
«Πράσινη» στροφή (και) για την ναυπηγική βιομηχανία

Στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής του για βιώσιμη ανάπτυξη, ο όμιλος Damen Shipyards προχωρά στην εγκατάσταση ηλιακών πάνελ συνολικής ισχύος 12 MW για έναν αριθμό ναυπηγείων του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ναυπηγικός όμιλος αναμένεται να εγκαταστήσει 42.000 ηλιακά πάνελ σε 8 ναυπηγεία στην Ολλανδία. Συνολικά οι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν μια επιφάνεια 75.000 τ.μ και θα παράγουν το 13% της συνολικής ενέργειας που απαιτείται ετησίως για την λειτουργία των εν λόγω 8 ναυπηγείων.

Όπως σημείωσε ο Gerard Kornet, project manager της Damen Shipyards Group, «η εξασφάλιση της βιωσιμότητας για τις επόμενες γενεές αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας ως οικογενειακή επιχείρηση». Ο ίδιος τέλος τόνισε ότι στο εγγύς μέλλον αναμένεται να εγκατασταθούν και άλλα ηλιακά πάνελ αλλά και ανεμογεννήτριες τόσο στα ολλανδικά ναυπηγεία του ομίλου όσο και σε αυτά εκτός Ολλανδίας.

Φωτό: Damen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.