Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση και 17 ναυτικοί απήχθησαν

Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση και 17 ναυτικοί απήχθησαν

559
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση και 17 ναυτικοί απήχθησαν

Δύο νέα περιστατικά πειρατείας εκδηλώθηκαν στον Κόλπο της Γουινέας με λίγες ώρες διαφορά. Δύο εμπορικά πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι της Ντουαλά του Καμερούν, με τους ναυτικούς του να απαγάγονται πιθανόν από νιγηριανούς.

Από το πλοίο MarMalaita με σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα απήχθησαν 8 Ουκρανοί ναυτικοί από τους 12 που συνολικά επέβαιναν σε αυτό. Η γερμανική πλοιοκτήτρια εταιρεία MC-Schiffahrtc εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι σε συνεννόηση με τις αρχές καταβάλλονται προσπάθειες για την απελευθέρωση των ναυτικών.

Εννέα ακόμα κινέζοι ναυτικοί απήχθησαν από επίθεση σε ένα δεύτερο πλοίο με σημαία Λιβερίας που ανήκει σε ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε  δελτίο τύπου με το οποίο αναφέρει ότι τρεις από τους ναυτικούς που απήχθησαν έχουν τη ρωσική υπηκοότητα.

Το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοΐας (ΙΜΒ) εξέπεμψε σήμα συναγερμού προς όλα τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα στην Ντουαλά ζητώντας τους να διπλασιάσουν τα μέτρα προφύλαξης που εφαρμόζουν.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.