Οι εμπορικοί πόλεμοι πλήττουν και τις ΗΠΑ

Οι εμπορικοί πόλεμοι πλήττουν και τις ΗΠΑ

104
Οι εμπορικοί πόλεμοι πλήττουν και τις ΗΠΑ

Οι τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ εμφάνισαν την μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων 6 μηνών, ωθούμενες από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και άλλων αγαθών.

Ενώ αναλυτές-οικονομολόγοι μιλώντας στο Reuters ανέμεναν πτώση κατά 0,7%, τα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι τον Ιούνιο οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,9%, το υψηλότερο ποσοστό κάμψης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ίδια πορεία και για τις τιμές των αμερικανικών εξαγωγών, οι οποίες περιορίστηκαν κατά 0,7% τον Ιούνιο και κατά 0,2% τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά 1,6%.

Ο Πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, και ενώ οι φωνές για λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας της χώρας αυξάνονται, ανέφερε πρόσφατα ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα «θα δράσει όπως αρμόζει» προκειμένου να προστατέψει την αμερικανική οικονομία από τους κινδύνους τόσο της μειωμένης παγκόσμιας ανάπτυξης όσο και των εμπορικών πολέμων που πλήττουν τις ΗΠΑ.

Αν και το αμερικανικό δολάριο εμφανίζεται ελαφρά αποδυναμωμένο από την αρχή του έτους, τα κέρδη του σε σχέση με τα νομίσματα των κυριότερων εμπορικών ανταγωνιστών των ΗΠΑ συνεχίζουν να βαραίνουν στις τιμές των κύριων εισαγωγικών προϊόντων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.