Με το βλέμμα στις εξαγωγές της η Μόσχα

Με το βλέμμα στις εξαγωγές της η Μόσχα

86
Με το βλέμμα στις εξαγωγές της η Μόσχα

Οι ρωσικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν την προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων με την ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας.

Ο κ. Sergey Katyrin σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Innoprom, δήλωσε ότι «επ’ ουδενί δεν πρέπει να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη, παρά τον υψηλό ανταγωνισμό μας με ορισμένες ευρωπαϊκές και αμερικανικές χώρες», ενώ επεσήμανε ότι οι εξαγωγές της Ρωσίας θα μπορούν να εκτιναχθούν εάν καταφέρουν να μπουν στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Οι διεθνείς σχέσεις της Ρωσίας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως σχέσεις «μίσους-πάθους», με εντάσεις να σημειώνονται τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ, ενώ στον αντίποδα οι σχέσεις με την Κίνα χαρακτηρίζονται ως «εξαιρετικά εγκάρδιες». Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ πολλές φορές έχει αναφερθεί στον Ρώσο ομόλογό του ως «τον καλύτερο φίλο του», την ίδια ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ διατηρούν τις κυρώσεις προς τη Ρωσία από το 2014 για το θέμα της κατάληψης της Κριμαίας.

Και ενώ η κρίση στη Συρία αποτελεί ακόμα ένα θερμό σημείο στις σχέσεις Ρωσίας—ΗΠΑ, ενόσω η Κίνα παρέχει τη διακριτική στήριξη της στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, στα δυτικά της χώρας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καλούν τη Ρωσία να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη γειτονική Ευρώπη, σημειώνοντας τις θετικές προοπτικές μιας σχέσης καλής γειτονίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.