Κ. Μητσοτάκης: Οι 5 προτεραιότητες για τη ναυτιλία

Κ. Μητσοτάκης: Οι 5 προτεραιότητες για τη ναυτιλία

4266
Κ. Μητσοτάκης: Οι 5 προτεραιότητες για τη ναυτιλία

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Συμπληρώνοντας τριάντα μέρες από την ανάληψη της πρωθυπουργίας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ούτε μία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη στην προσπάθεια μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει»

IMG_0912

Στο καλωσόρισμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να καταστεί «η ελληνική ναυτιλία ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» και να βελτιωθεί η ζωή για τους νησιώτες της χώρας. Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο είναι τη συγκεκριμένη περίοδο είναι εξαιρετικά σημαντική και συμβολική και αποδεικνύει ότι τα θέματα ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής είναι ψηλά στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού.

Με έναν ιδιαίτερα αισιόδοξο τόνο ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επιγραμματικά τους πέντε πυλώνες-βασικά σημεία προτεραιότητας που η νέα κυβέρνηση έχει θέσει. Ως πρώτη προτεραιότητα ανέδειξε το ελληνικό νηολόγιο: «θα πρέπει να καταστεί η ελληνική σημαία πιο ελκυστική για τους Έλληνες πλοιοκτήτες», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι παράλληλα θα πρέπει να ενισχυθεί και να εξορθολογιστεί σημαντικά το πλαίσιο για τη ναυτική εκπαίδευση «ώστε να έρθουν περισσότεροι νέοι στη θάλασσα» και «να σταδιοδρομήσουν σε ένα τομέα όπου η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα».

IMG_0934

Προτεραιότητες για τον πρωθυπουργό είναι επίσης η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων για τα λιμάνια, η αξιοποίηση εσόδων από τον θαλάσσιο τουρισμό, η στήριξη της νησιωτικής πολιτικής και η ασφάλεια στη θάλασσα με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο πρωθυπουργός επικρότησε το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα και πρόσθεσε πως θα ενισχυθεί επιχειρησιακά το ΛΣ έτσι ώστε η χώρα να φυλάσσει τα σύνορά της .

Φωτο: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.