Σε κερδοφόρα τροχιά η Danaos Corporation

Σε κερδοφόρα τροχιά η Danaos Corporation

384
Σε κερδοφόρα τροχιά η Danaos Corporation

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο και συνολικά για το α’ εξάμηνο του έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, ανακοίνωσε την Δευτέρα 5 Αυγούστου η Danaos Corporation.

Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας για το β΄ τρίμηνο και το α’ εξάμηνο του έτους κινήθηκαν στα $34,3 εκατ. και στα $72,8 εκατ., αντίστοιχα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση.

Κατά το β’ τρίμηνο του έτους, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία προχώρησε σε reverse split της μετοχής της σε αναλογία 1 προς 14 ενώ προέβη και στην συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης για δύο containerships, μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEUs έκαστο. Μάλιστα τα έσοδα της Danaos Corporation από την κίνηση αυτή ανήλθαν στα $144,8 εκατ., τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή δανειακών της υποχρεώσεων.

Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της Danaos, o Δρ. Ιωάννης Κούστας , CEO της εταιρείας, σημείωσε ότι η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα αποτελεί απόρροια της μείωσης των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας. Αναφορικά με την ναυλαγορά των containerships, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ήταν αρκετά ισχυρή κατά το β΄τρίμηνο ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα Panamaxes, των οποίων οι ναύλοι βελτιώνονται αισθητά λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας μεγαλύτερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Για τις προοπτικές της αγοράς, ο επικεφαλής της Danaos σχολίασε ότι ο επερχόμενος κανονισμός του ΙΜΟ για τις αέριες εκπομπές θείου από τα πλοία, θα παράσχει στήριξη στην ναυλαγορά των μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοίων. Τέλος ο Δρ. Ιωάννης Κούστας επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα για το διεθνές εμπόριο, ως απόρροια της κλιμάκωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, κρατά πίσω τους πλοιοκτήτες για τις παραγγελίες νεότευκτων, εξέλιξη άκρως θετική από τη πλευρά της προσφοράς.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.