Καμπανάκι συναγερμού για την τιμή του πετρελαίου

Καμπανάκι συναγερμού για την τιμή του πετρελαίου

326
Καμπανάκι συναγερμού για την τιμή του πετρελαίου

Την κατιούσα θα μπορούσε να πάρει η τιμή του πετρελαίου σε περίπτωση που η Κίνα αποφάσιζε να αγοράσει ιρανικό αργό ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις προς την Τεχεράνη, σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch.

Ειδικότερα, υψηλόβαθμα στελέχη της Bank of America Merrill Lynch υποστήριξαν στο CNBC ότι ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή του Brent στα $60/βαρέλι το επόμενο έτος, μια ενδεχόμενη επαναγορά ιρανικού πετρελαίου από το Πεκίνο θα μπορούσε να στείλει το αμερικανικό αργό στα $20/βαρέλι και το Brent στα $30/βαρέλι.

Το Πεκίνο ψάχνει εναγωνίως απαντήσεις στις νέες κυρώσεις Τραμπ και ένα από τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του είναι οι εισαγωγές πετρελαίου.  Επιπλέον η ισοτιμία του γουάν με το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλά 11ετίας την Δευτέρα 5 Αυγούστου χάρις την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι παρά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον, η Κίνα στην πραγματικότητα δεν σταμάτησε ποτέ να αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο σε μικρότερες βέβαια ποσότητες. Μένει να δούμε εάν ο Κινεζικός Δράκος ενεργοποιήσει τη «βόμβα» του πετρελαίου και αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στην αγορά του μαύρου χρυσού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.