Καμπανάκι συναγερμού για την τιμή του πετρελαίου

Καμπανάκι συναγερμού για την τιμή του πετρελαίου

322
Καμπανάκι συναγερμού για την τιμή του πετρελαίου

Την κατιούσα θα μπορούσε να πάρει η τιμή του πετρελαίου σε περίπτωση που η Κίνα αποφάσιζε να αγοράσει ιρανικό αργό ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις προς την Τεχεράνη, σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch.

Ειδικότερα, υψηλόβαθμα στελέχη της Bank of America Merrill Lynch υποστήριξαν στο CNBC ότι ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή του Brent στα $60/βαρέλι το επόμενο έτος, μια ενδεχόμενη επαναγορά ιρανικού πετρελαίου από το Πεκίνο θα μπορούσε να στείλει το αμερικανικό αργό στα $20/βαρέλι και το Brent στα $30/βαρέλι.

Το Πεκίνο ψάχνει εναγωνίως απαντήσεις στις νέες κυρώσεις Τραμπ και ένα από τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του είναι οι εισαγωγές πετρελαίου.  Επιπλέον η ισοτιμία του γουάν με το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλά 11ετίας την Δευτέρα 5 Αυγούστου χάρις την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι παρά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον, η Κίνα στην πραγματικότητα δεν σταμάτησε ποτέ να αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο σε μικρότερες βέβαια ποσότητες. Μένει να δούμε εάν ο Κινεζικός Δράκος ενεργοποιήσει τη «βόμβα» του πετρελαίου και αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στην αγορά του μαύρου χρυσού.