Σ. Τσαντάνης: Αισιόδοξες οι προοπτικές για την αγορά των Capesizes

Σ. Τσαντάνης: Αισιόδοξες οι προοπτικές για την αγορά των Capesizes

223
Σ. Τσαντάνης: Αισιόδοξες οι προοπτικές για την αγορά των Capesizes

Στον οικονομικό της απολογισμό για το β’ τρίμηνο αλλά και συνολικά για το α΄εξάμηνο του 2019 προχώρησε η Seanergy Maritime Holdings την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε το Q2 του 2019 καθαρά έσοδα ύψους $18,8 εκατ. έναντι $16,8 εκατ. το Q2 του 2018. Παράλληλα η Seanergy Maritime Holdings κατάφερε να μειώσει τις οικονομικές της απώλειες από τα $8,9 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2018 σε $6,9 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα φέτος.

Σε ό, τι αφορά το α΄ εξάμηνο του έτους, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα $34,8 εκατ. ενώ τα κέρδη EBITDA άγγιξαν τα $2,2 εκατ.

Με αφορμή τα εταιρικά αποτελέσματα της Seanergy Maritime Holdings, ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, ανέφερε ότι η οικονομική πορεία της εταιρείας κατά το β’ εξάμηνο και α’ εξάμηνο του έτους επηρεάστηκε σημαντικά από παράγοντες που είχαν αρνητική επίδραση στην αγορά των Capesizes.

O ίδιος τόνισε ότι οι στρεβλώσεις στην παγκόσμια προσφoρά iron ore κυρίως λόγω των κυκλώνων στη Αυστραλία και του ατυχήματος σε ορυχείο της Vale στη Βραζιλία, κάμφθηκαν από τα τέλη Μαΐου και μετά με αποτέλεσμα οι εβδομαδιαίες εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία να σταθεροποιηθούν στους 7,5 εκατ. τόνους. Ο κ. Τσαντάνης στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου στόλου Capesizes οδηγείται στα ναυπηγεία για την εγκατάσταση scrubbers, μια τάση που θα ενισχυθεί καθώς οδεύουμε προς την 1/1/2020. Ως απόρροια αυτού, ο CEO της Seanergy Maritime Holdings ανέφερε ότι ο δείκτης BCI (Baltic Capesize Index) «εκτοξεύθηκε» από τα χαμηλά επίπεδα του Απριλίου στις 4.438 μονάδες τον Ιούλιο.

Τέλος αναφορικά με τις προοπτικές της αγοράς των Capesizes, ο κ. Τσαντάνης φάνηκε αισιόδοξος κυρίως λόγω των ευνοϊκών συνθηκών που διαμορφώνονται στις δυνάμεις προσφοράς και ζήτησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.