Πύρινη έξοδος στα λιμάνια της χώρας

    83
    Πύρινη έξοδος στα λιμάνια της χώρας

    Μεγάλη και φέτος αναμένεται να είναι η κίνηση στα λιμάνια και στις εθνικές οδούς της χώρας. Ειδικά τα λιμάνια της Αττικής έχουν, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων και αναχωρήσεων επιβατών εμπορικών πλοίων.

    Πιο συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου αναμένεται να αναχωρήσουν 29 πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα, 7 από το Λαύριο και 48 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ χθες Πέμπτη αναχώρησαν από τον Πειραιά 26 πλοία με 30.353 επιβάτες και 5.145 οχήματα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 14 δρομολόγια και αναχώρησαν 8.015 επιβάτες και 1.617 οχήματα, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου εκτελέστηκαν πέντε δρομολόγια και αναχώρησαν 1.812 επιβάτες και 507 οχήματα.

    0208_FrontPage

    http://www.meteo.gr/index.cfm

    Πέρα από την ​ταλαιπωρία της κίνηση​ς και της αναμονή​ς , οι ταξιδιώτες του πρώτου αυγουστιάτικου Σαββατοκύριακου θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καύσωνα που πλήττει εδώ και λίγες μέρες τη χώρα, καθώς οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα το μεσημέρι θα αγγίξουν τους 39 – 40 ⁰C.  Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή για όσους ταξιδεύουν ειδικά από το λιμάνι του Πειραιά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

    Aκολουθεί αναλυτικός πίνακας με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στα μεγαλύτερα, σε όρους επιβατικής κίνησης, λιμάνια της χώρας αύριο Σάββατο 3 Αυγούστου.

    cad

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.