Πειραιάς-Λονδίνο: Ισχύς εν τη ενώσει;

    179
    Πειραιάς-Λονδίνο: Ισχύς εν τη ενώσει;

    Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κα. Kate Smith CMG.

    Στην διάρκεια της συνάντησης η κα Smith ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit και εξέφρασε την εκτίμηση πως οι όποιες επερχόμενες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις των δύο κρατών στο ναυτιλιακό τομέα δεδομένου ότι (οι σχέσεις αυτές), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι ιστορικές.

    Στο πλαίσιο αυτό η κα. Smith πρότεινε την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου που θα καλύπτει όλο το εύρος των ναυτιλιακών σχέσεων των δύο κρατών.

    Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε την κα. Smith για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της Ελληνικής και Ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας, αλλά και στον προγραμματισμό προώθησης των θεμάτων του υπουργείου το αμέσως προσεχές διάστημα.

    Τέλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπήρξε καταρχήν θετικός στο να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα της υπογραφής μιας διμερούς συμφωνίας επί της ναυτιλίας.

    Για τον λόγο αυτό κάλεσε την κα. Smith να αποστείλει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής τις προτάσεις της Μ. Βρετανίας για τα θέματα που θα πρέπει να περιλαμβάνει η παραπάνω διμερής συμφωνία για περαιτέρω εξέταση, τόσο από τις υπηρεσίες του υπουργείου, όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών.

    Φωτό: www.hcg.gr

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.