Προειδοποιήσεις βιομηχάνων εν όψει Brexit

Προειδοποιήσεις βιομηχάνων εν όψει Brexit

130
Προειδοποιήσεις βιομηχάνων εν όψει Brexit

Καθώς η πιθανότητα για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αυξάνεται (μετά και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μπόρις Τζόνσον), η Confederation of British Industry (CBI) επιχειρεί να βοηθήσει πρακτικά τόσο τις βρετανικές επιχειρήσεις όσο και τις ευρωπαϊκές για μία ομαλότερη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη έκθεση «What comes next? The business analysis of no deal preparations», η οποία βασίζεται σε μια εκτενή μελέτη αναφορικά με τα μέτρα που έχουν λάβει η βρετανική κυβέρνηση, τα κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά και οι επιχειρήσεις.

Η εν λόγω ανάλυση καταδεικνύει ότι καμμία από τις τρεις πλευρές δεν είναι αρκετά προετοιμασμένη για ένα hard Brexit στις 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα, η ΕΕ φαίνεται να κινείται βραδύτερα σε σχέση το ΗΒ προκειμένου να λάβει μέτρα προστασίας από τις αρνητικές συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης.

Ουσιαστικά, η CBI μέσω της μελέτης της, η οποία περιλαμβάνει 200 συστάσεις, επιχειρεί να φέρει κοντά ΕΕ και HB προκειμένου να βρεθεί μία λύση που θα συνιστά καταλύτη για την μελλοντική ανάπτυξη και την ευημερία στη Γηραιά Ήπειρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους, περίπου 100 λιμενικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετείχαν σε έρευνα αναφορικά με την προετοιμασία της βρετανικής λιμενικής βιομηχανίας για ένα σκληρό Brexit. Από τις 100 αυτές αρχές μόλις το 16% είχε εκπονήσει ένα συντονισμένο σχέδιο.

Μένει, λοιπόν, να δούμε τι θα φέρει η 31η Οκτωβρίου και πως θα αντιδράσει η ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και οι υπόλοιπες παραγωγικές τάξεις σε ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο μπροστά σε ένα hard Brexit.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.