Με το βλέμμα στην Ευρώπη η Gazprom

Με το βλέμμα στην Ευρώπη η Gazprom

90
Με το βλέμμα στην Ευρώπη η Gazprom

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του σε φυσικό αέριο άγγιξε τα 276,3 δις κ.μ. από τις αρχές του 2019 έως και τα μέσα του Ιουλίου, αύξηση κατά 2,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα το 2018.

Την ίδια περίοδο οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη αντιπροσώπευσαν κάτι λιγότερο από το ήμισυ της συνολικής της παραγωγής, αγγίζοντας τα 102,8 δις κ.μ., μείωση κατά 5,6% σε σχέση με πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου της εταιρείας σημείωσαν σημαντική αύξηση σε Ουγγαρία (66,9%), Αυστρία (28,2%), Τσεχία (45,2%), Σλοβακία (24%), Ολλανδία (6,7%) και Γαλλία (2,3%).

Την ίδια ώρα η Gazprom συνεχίζει, παρά τα επιμέρους προσκόμματα που εμφανίζονται από διάφορες πλευρές, εντός και εκτός ΕΕ, το έργο κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2, μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται μεταφορές φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω της Βαλτικής. Πριν από την έλευση του 2020 εκτιμάται ότι ο εν λόγω αγωγός θα έχει τεθεί σε λειτουργία.

Φωτό; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.