Σανίδα σωτηρίας οι βροχές για την Διώρυγα του Παναμά

Σανίδα σωτηρίας οι βροχές για την Διώρυγα του Παναμά

218
Σανίδα σωτηρίας οι βροχές για την Διώρυγα του Παναμά

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέγιστο όριο βυθίσματος στα πλοία κατηγορίας Neopanamaxπου διαπλέουν την διώρυγα ως απόρροια των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή, οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση της στάθμης των υδάτων της λίμνης Gatun.

Συγκεκριμένα, το μέγιστο όριο βυθίσματος ανέρχεται σε 13,72 μ., ενώ η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά επεσήμανε ότι θα ελέγχει την στάθμη των υδάτων της λίμνης Gatun προκειμένου να προβεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο, σε μελλοντική τροποποίηση του ορίου βυθίσματος.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και τον περασμένο Μάιο η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωνε επανειλημμένα μειώσεις στο επιτρεπόμενο βύθισμα για όσα πλοία διέρχονταν από τα φράγματά της (locks) για Neopanamaxes, καθώς τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων μείωναν σημαντικά την στάθμη των υδάτων στην εν λόγω περιοχή.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.