Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω… πυρηνικών

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω… πυρηνικών

80
Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω… πυρηνικών

Oι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Brent μειώθηκαν κατά 37 cents ή 0,6% στα $63,09/βαρέλι, ενώ οι αντίστοιχες για το WTI (West Texas Intermediate) άγγιξαν τα $56/βαρέλι (-0,4%).

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τεχεράνης και άλλων μεγάλων δυνάμεων (εκτός ΗΠΑ) το Σαββατοκύριακο στην Βιέννη ως προς την τύχη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ολοκληρώθηκαν σε θετικό κλίμα. Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία φέρνει αισιοδοξία για την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με θετικό αντίκτυπο και στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Τέλος, παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης το β’ τρίμηνο υπήρξε μικρότερη του αναμενομένου κυρίως λόγω της αυξημένης καταναλωτικής δαπάνης, αλλά και λόγω των εκτιμήσεων για αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου.

Φωτό: Will Turner/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.