Προ των πυλών o Nord Stream 2

Προ των πυλών o Nord Stream 2

113
Προ των πυλών o Nord Stream 2

Το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού Nord Stream 2 εκτιμάται ότι έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60%, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass.

Η κατασκευή της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2019 θα είναι έτοιμη προς λειτουργία και η δεύτερη γραμμή παραγωγής του αγωγού.

Η συνολική ικανότητα διακίνησης του έργου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 55 δις κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως, με το τελικό μήκος του αγωγού να αγγίζει τα 1.200 χλμ..

Το Nord Stream 2, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 9,5 δις ευρώ, θα διέρχεται από την Ρωσία, την Φινλανδία, την Σουηδία και την Γερμανία μέσω της Βαλτικής, ενώ η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει πριν την έλευση του 2020.

Κύριος μέτοχος του εν λόγω έργου είναι η Gazprom, ενώ σε αυτό συμμετέχουν επίσης και ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η Wintershall, η Uniper, η OMV, η Engie και η Royal Dutch Shell.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.