Η Κίνα «απειλεί» την Ν. Κορέα

Η Κίνα «απειλεί» την Ν. Κορέα

233
Η Κίνα «απειλεί» την Ν. Κορέα

Την ώρα που δύο από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας ετοιμάζονται να συγχωνευτούν, μία σειρά από συγχωνεύσεις μεταξύ κινεζικών ναυπηγείων βρίσκεται στα σκαριά, γεγονός που αναμένεται ότι θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια ναυπηγική σκηνή.

Μπορεί η συγχώνευση των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων Hyundai Heavy Industries και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering να οδηγήσει στον μεγαλύτερο ναυπηγικό όμιλο του κόσμου, ωστόσο, η Κίνα παραμονεύει ανακοινώνοντας πρόσφατα ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την συγχώνευση των μεγαλύτερών της ναυπηγείων, China CSSC Holdings Ltd. (CSSC) και China Shipbuilding Industry Corp. (CSIC).

Επιπλέον, προς συγχώνευση φαίνεται ότι οδηγούνται και μεσαίου μεγέθους κινεζικά ναυπηγεία, γεγονός που συνιστά «απειλή» για την πορεία των νοτιοκορεατικών που είναι και οι κύριοι ανταγωνιστές τους.

Τα μεσαίου μεγέθους νοτιοκορεατικά ναυπηγεία εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επιβίωσή τους τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσουν παραγγελίες για δεξαμενόπλοια από κινεζικά ναυπηγεία, όπως έχει γίνει και με τα bulk carriers, καθώς τα ναυπηγεία της Κίνας προσφέρουν ελκυστικότερες τιμές ναυπήγησης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.