Το LNG «προελαύνει» στην Ασία

Το LNG «προελαύνει» στην Ασία

124
Το LNG «προελαύνει» στην Ασία

Οι δια θαλάσσης μεταφορές LNG μέσω της Διώρυγας του Σουέζ έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά, ενώ καταγράφεται ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή και στις εξαγωγές του αμερικανικού LNG, σύμφωνα με την Energy Information Administration (EIA).

Η Διώρυγα του Σουέζ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς αναφορικά με τις μεταφορές ενεργειακών εμπορευμάτων, συνδέοντας την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο.

Να σημειωθεί ότι μέσω της Διώρυγας του Σουέζ πραγματοποιούνται μεταφορές αργού πετρελαίου, πετρελαϊκών προϊόντων και LNG από τις χώρες του Περσικού Κόπου προς την Ευρώπη και την Β. Αμερική.

Παρά το γεγονός ότι το Κατάρ εξάγει σημαντικές ποσότητες LNG μέσω της Διώρυγας του Σουέζ με προορισμό ευρωπαϊκές αγορές, τα τελευταία χρόνια υπάρχει εξίσου σημαντική άνοδος των εξαγωγών του Κατάρ σε LNG και προς Ανατολάς, καθώς η ζήτηση LNG από ορισμένες χώρες της Ευρώπης καταγράφει μείωση, εν αντιθέσει με την ασιατική αγορά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.