Οικονομικός απολογισμός για την GasLog Partners

Οικονομικός απολογισμός για την GasLog Partners

245
Οικονομικός απολογισμός για την GasLog Partners

H GasLog Partners LP δημοσίευσε την Πέμπτη 25 Ιουλίου τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2019, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, τα έσοδα της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (IFRS) κινήθηκαν κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα στα $91,8 εκατ., ενώ τα προσαρμοσμένα της κέρδη και τα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα $27,8 εκατ. και στα $67,5 εκατ., αντίστοιχα.

Κατά το β΄ τρίμηνο του έτους, η GasLog Partners ολοκλήρωσε την απόκτηση του «GasLogGlasgow» έναντι $214 εκατ., το οποίο χρονοναυλώθηκε από θυγατρική της Royal Dutch Shell, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, το «GasLog Shanghai», το οποίο δραστηριοποιείτο στην LNG spot αγορά, ναυλώθηκε εκ νέου για 3,5 χρόνια από θυγατρική της Gunvor Group, με αποτέλεσμα το ποσοστό χρήσης του στόλου της εταιρείας να αυξηθεί στο 99% για το β’ εξάμηνο του 2019 και στο 81% για το 2020.

To μέρισμα της εταιρείας προς τους μετόχους της για το β΄ τρίμηνο αγγίζει τα $0,55/μετοχή, το οποίο είναι κατά 3,8% υψηλότερο σε σχέση με αυτό του β’ τριμήνου του 2018.

Ο Andrew Orekar, CEO της GasLogPartners LP, δήλωσε ευχαριστημένος ως προς την υγιή οικονομική πορεία της εταιρείας, η οποία αντανακλάται στα επίπεδα ρεκόρ τόσο των εσόδων όσο και των κερδών EBITDA, ενώ υπογράμμισε και τις θετικές προοπτικές για την αγορά των LNG Carriers.

Φωτό: GasLog Partners LP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.