Η Ευρώπη λέει «ναι» στην ασφαλή ναυσιπλοΐα

Η Ευρώπη λέει «ναι» στην ασφαλή ναυσιπλοΐα

159
Η Ευρώπη λέει «ναι» στην ασφαλή ναυσιπλοΐα

Μία σειρά ευρωπαϊκών κρατών έρχεται να υποστηρίξει την πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σύσταση μίας ναυτικής αποστολής, η οποία θα συμβάλλει στην ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.

Ήδη Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Δανία έχουν ταχθεί υπέρ της πρότασης του ΗΒ για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μετά την κατάσχεση του «Stena Impero» από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Stena Bulk, υπό την διαχείριση της οποίας βρίσκεται το «Stena Impero», ενημέρωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα 23 μέλη πληρώματος του πλοίου το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου και επιβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά στη υγεία τους. Να σημειωθεί, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απέστειλε διαμεσολαβητή στο Ιράν για να διαπραγματευτεί την άμεση απελευθέρωση του δεξαμενοπλοίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται, επιπλέον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Ολλανδία, την Ισπανία και την Πολωνία για τη συγκρότηση της εν λόγω ναυτικής αποστολής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.