Ινδία: Ραγδαία αύξηση στις εισαγωγές άνθρακα

Ινδία: Ραγδαία αύξηση στις εισαγωγές άνθρακα

55
Ινδία: Ραγδαία αύξηση στις εισαγωγές άνθρακα

Οι εισαγωγές άνθρακα από τα ινδικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν σημαντικά κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Συγκεκριμένα οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 53,4%, φτάνοντας στους 35,47 εκατ. τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του Central Electricity Authority (CEA).

Να σημειωθεί ότι η ζήτηση για διά θαλάσσης εισαγωγές άνθρακα στην Ινδία έχει αυξηθεί σημαντικά, ελλείψει εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο αλλά και λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού της χώρας.

Ο άνθρακας αποτελεί ένα από τα πέντε κορυφαία εμπορεύματα που εισάγει η Ινδία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα 3/5 περίπου των εισαγωγών θερμικού άνθρακα προήλθαν από την Ινδονησία κατά το α΄ εξάμηνο του έτους, ενώ λιγότερο από το 1/5 αυτών προήλθε από την Νότια Αφρική.

Τέλος, να σημειωθεί ότι βασική αιτία της αύξησης των εισαγωγών άνθρακα συνιστά η μη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας της χώρας, που οδηγεί αναγκαστικά σε αυξημένη δραστηριότητα των υπαρχόντων μονάδων και άρα σε αυξημένες εισαγωγές.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.