Ένα νέο λογισμικό προσομοίωσης για τη διαχείριση καυσίμου LNG

Ένα νέο λογισμικό προσομοίωσης για τη διαχείριση καυσίμου LNG

165
Ένα νέο λογισμικό προσομοίωσης για τη διαχείριση καυσίμου LNG

Η εταιρεία GTT Training, θυγατρική της GTT, έλαβε έγκριση από το νηογνώμονα DNV-GL για το νέο πρόγραμμα προσομοίωσης ανεφοδιασμού και διαχείρισης καυσίμου LNG, G-Sim, σύμφωνα με το πρότυπο του DNV-GL για τα συστήματα θαλάσσιων προσομοιωτών. Το πρότυπο του DNV GL ορίζει τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται από τον προσομοιωτή ώστε να παρέχεται εκπαίδευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύμβασης STCW, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, για πλοία που είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τον κώδικα IGF.

Ο νέος προσομοιωτής περιλαμβάνει τις δεξαμενές καυσίμου LNG και ολόκληρο το σύστημα διαχείρισης αερίου καυσίμου, μαζί με όλα τα βοηθητικά συστήματα που διαθέτουν τα πλοία που καταναλώνουν καύσιμο LNG, επιτρέποντας στον χρήστη να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ενέργεια σε κάποιο από τα συστήματα, όπως θα γινόταν σε ένα πραγματικό πλοίο. Τέτοιες ενέργειες περιλαμβάνουν την προετοιμασία και τη διαχείριση των δεξαμενών καυσίμου LNG, τον ανεφοδιασμό του καυσίμου και την παροχή του στα μηχανήματα του πλοίου χρησιμοποιώντας συμπιεστές και αντλίες καυσίμου. Ο προσομοιωτής παρέχει επίσης τη δυνατότητα αλλαγής του τύπου της δεξαμενής καυσίμου αλλά και της σύνθεσης του LNG που πρόκειται να εφοδιαστεί το πλοίο.

Ο προσομοιωτής G-Sim παρέχει πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικό χρόνο πάνω στις μεθόδους και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για την επιτυχή πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας που μπορεί να διεξαχθεί σε πλοία μεταφοράς LNG και σε πλοία κατανάλωσης καυσίμου LNG.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.