Αεροσκάφη σαν… αρπακτικά πτηνά

Αεροσκάφη σαν… αρπακτικά πτηνά

134
Αεροσκάφη σαν… αρπακτικά πτηνά

O ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός όμιλος, Airbus, παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο concept αεροσκάφους εμπνευσμένο από τα φυσικά χαρακτηριστικά των αετών, των γερακιών και άλλων αρπακτικών πτηνών.

Πιο συγκεκριμένα, το «Bird of Prey», όπως ονομάζεται η εν λόγω καινοτόμος πρωτοβουλία, παρουσιάστηκε από τον Liam Fox, UK Secretary of State for International Trade στο πλαίσιο του Royal International Air Tattoo την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Fairford.

Σκοπός της Airbus είναι η μετάβαση σε μια «πράσινη» βιομηχανία, καθώς υπολογίζεται ότι το αεροσκάφος θα έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει 30-50% λιγότερα καύσιμα και να μεταφέρει 80 επιβάτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Airbus, o σχεδιασμός του εν λόγω αεροσκάφους βασίζεται στην «βιο-μίμηση», ενώ με την με την κίνηση αυτή ο αεροναυπηγικός κολοσσός επιδιώκει να εμπνεύσει τη νέα γενιά αεροναυπηγών να καινοτομήσουν χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που λανσάρει η εταιρεία, όπως είναι η υβριδική-ηλεκτρική πρόωση.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.