Το μέλλον ανήκει στην κρουαζιέρα εξερεύνησης

Το μέλλον ανήκει στην κρουαζιέρα εξερεύνησης

323
Το μέλλον ανήκει στην κρουαζιέρα εξερεύνησης

Στις 16 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε τελετή για τo keel laying του «Hanseatic Spirit», του τρίτου κρουαζιερόπλοιου εξερεύνησης της σειράς Hanseatic της Hapag Lloyd Cruises. Η τελετή έλαβε χώρα στα ρουμανικά ναυπηγεία Vard Tulcea, τα οποία ανήκουν στον ιταλικό ναυπηγικό όμιλο Fincantieri.

Το «Hanseatic Spirit», χωρητικότητας 15.650 τόνων, μήκους 139 μ., πλάτους 22 μ. και μεταφορικής ικανότητας έως και 230 επιβατών, αποτελεί αδελφό πλοίο του «Hanseatic Nature» το οποίο παραδόθηκε τον περασμένο Μάιο στην Hapag-Lloyd Cruises, καθώς και του «Hanseatic Inspiration», το οποίο βρίσκεται την παρούσα περίοδο υπό ναυπήγηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Hapag-Lloyd Cruises  το «Hanseatic Spirit» θα είναι εξοπλισμένο με φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα, ενώ θα μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο MGO (marine gas oil) στο 70% των ταξιδιών που θα πραγματοποιεί. Επίσης, το νέο πλοίο θα ναυπηγηθεί με τέτοιον τρόπο που θα μπορεί να πραγματοποιεί κρουαζιέρες τόσο σε πολικές περιοχές όσο και σε πιο θερμά κλίματα και προορισμούς, όπως ο Αμαζόνιος.

Το νέο πλοίο της Hapad-Lloyd Cruises αναμένεται να είναι έτοιμο προς παράδοση τον Μάιο του 2021, πραγματοποιώντας κατευθείαν το παρθενικό του ταξίδι έχοντας ως home port το λιμάνι του Αμβούργου.

Φωτό: www.hl-cruises.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.