«Ένεση» ρευστότητας για την TOP Ships

«Ένεση» ρευστότητας για την TOP Ships

192
«Ένεση» ρευστότητας για την TOP Ships

Η ΤΟP Ships, διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια εταιρεία eco tankers, ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Ιουλίου ότι σύναψε συμφωνία χρηματοδότησης με κινεζικό εταίρο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια ύψους $25,6 εκατ., τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του πλοίου «M/T Stena Weco Excellence». Επισημαίνεται ότι για την απόκτηση του εν λόγω πλοίου η TOP Ships σύναψε δανειακή σύμβαση με τη γερμανική τράπεζα Nord LB.

Παράλληλα, η εταιρεία, της οποίας ηγείται ο κ. Ευάγγελος Πιστιόλης, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προβεί σε δύο επιπλέον συμφωνίες με τον ίδιο χρηματοδότη και με παρόμοιους όρους προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης των πλοίων «Stena Weco Energy» και «Stena Weco Evolution». Η απόκτηση των δύο αυτών πλοίων από την TOP Ships αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δ’ τριμήνου του 2019.

Αναφερόμενος στις εν λόγω συμφωνίες, ο κ. Πιστιόλης, CEO και Director της TOP Ships, τόνισε ότι η συνεργασία με έναν υψηλής ποιότητας χρηματοδότη θα μειώσει το κόστος δανεισμού για τις εξαγορές των τριών αυτών πλοίων συνολικά.

Φωτό: www.topships.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.