Αρρυθμίες στην πετρελαϊκή αγορά των ΗΠΑ λόγω «Barry»

Αρρυθμίες στην πετρελαϊκή αγορά των ΗΠΑ λόγω «Barry»

117
Αρρυθμίες στην πετρελαϊκή αγορά των ΗΠΑ λόγω «Barry»
Φωτό: Nathan G./AΠΕ-ΜΠΕ

Ο τροπικός κυκλώνας Barry, που «χτύπησε» προ ολίγων ημερών τον Κόλπο του Μεξικό, επηρέασε σημαντικά την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή, καθώς πετρελαϊκές εταιρείες εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις τους και διέκοψαν τις εργασίες τους.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου υπολογίστηκε ότι η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικό ήταν μειωμένη κατά 58%, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες ξεκινούσαν τις διαδικασίες για την επανεκκίνηση των εργασιών τους.

Σύμφωνα με το Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) η παραγωγή πετρελαίου από τις υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό ήταν μειωμένη κατά 1,1, εκατ. βαρέλια στις 16/7, ενώ μειωμένη κατά 1,4 δις κυβικά πόδια ήταν και η παραγωγή φυσικού αερίου, καθώς 171 πλατφόρμες πετρελαίου παρέμεναν κλειστές.

Από τις 10 Ιουλίου έως και σήμερα εκτιμάται ότι έχουν «χαθεί» 7,8 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, κοντά στα 2/3 της ημερήσιας παραγωγής των ΗΠΑ, λόγω του τροπικού κυκλώνα Barry.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.