Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της ποντοπόρου ναυτιλίας

Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της ποντοπόρου ναυτιλίας

2229
Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της ποντοπόρου ναυτιλίας

Πρώτη στην λίστα των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εθνών παραμένει η Ελλάδα με συνολική χωρητικότητα στόλου περίπου 300,47 εκατ. DWT, δεύτερη η Σιγκαπούρη με 198,68 εκατ. DWT, ακολουθώντας η Κίνα (185,09 εκατ. DWT) και η Ιαπωνία (166,60 εκατ. DWT).

Η Δανία όμως καταλαμβάνει πλέον την πέμπτη θέση με τον μεγαλύτερο σε χωρητικότητα εμπορικό στόλο πλοίων διαχειριζόμενων από δανέζικα συμφέροντα παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, η συνολική χωρητικότητα των πλοίων που διαχειρίζονται εταιρείες δανέζικων συμφερόντων ανέρχεται σε 83,81 εκατ. DWT, αφήνοντας στην έκτη θέση τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2018 η Δανία είχε «ανέβει» στην έκτη θέση με τον μεγαλύτερο σε χωρητικότητα διαχειριζόμενο στόλο παγκοσμίως, αφήνοντας στην έβδομη θέση την Γερμανία.

Η κ. Anne Steffensen, CEO της Ένωσης Δανών Εφοπλιστών, τόνισε ότι τα επόμενα 5-10 χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη ενός στόλου πλοίων με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο οποίος θα τονώσει παραπάνω την ανταγωνιστικότητα του διαχειριζόμενου στόλου της Δανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.