Ρωσική πρωτοκαθεδρία στις εξαγωγές σιταριού

Ρωσική πρωτοκαθεδρία στις εξαγωγές σιταριού

185
Ρωσική πρωτοκαθεδρία στις εξαγωγές σιταριού

Οι εξαγωγές σιταριού της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του Καζακστάν αναμένεται να αυξηθούν κατά 4% την περίοδο 2019-2020, σύμφωνα με το Reuters. Οι εν λόγω εξαγωγές έχουν ως προορισμό την Αφρική και την Μ. Ανατολή μέσω της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και ορισμένες χώρες της Ε.Ε.

Οι συνολικές εξαγωγές σιταριού από Ρωσία, Ουκρανία και Καζακστάν εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 63,3 εκατ. τόνους την περίοδο 2019-2020.

Η συνολική συγκομιδή των τριών παραπάνω χωρών εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 120,4 εκατ. τόνους την περίοδο 2019-2020, αύξηση κατά 8,5% σε σχέση με πέρυσι.

Η Ρωσία αναμένεται να αποτελέσει κι εφέτος τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σιταριού του κόσμου, καθώς παρατηρείται ανάπτυξη στις μεταφορές μέσω Μαύρης Θάλασσας, ενώ συγχρόνως καταγράφεται μειωμένος ανταγωνισμός από ΗΠΑ και Ε.Ε. λόγω αναταραχών και συγκρατημένων προβλέψεων αναφορικά με τον τομέα των σιτηρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.