Λιμενικές επενδύσεις εκατομμυρίων στην Κίνα

Λιμενικές επενδύσεις εκατομμυρίων στην Κίνα

112
Λιμενικές επενδύσεις εκατομμυρίων στην Κίνα

Σε πρώτη προτεραιότητα θέτουν τις επενδύσεις σε λιμάνια και μεταφορές οι κρατικές αρχές της επαρχίας Χαϊνάν στη Νότια Κίνα. Οι κρατικές επενδύσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε υποδομές σχετικές με τις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές ανήλθαν σε 881 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις αρχές της νήσου Χαϊνάν, ο όγκος των συνολικών οδικών μεταφορών κατά το πρώτο μισό του έτους αυξήθηκε κατά 8,4%, ενώ αντίστοιχα των θαλάσσιων μεταφορών κατά 6% φτάνοντας τα 52 εκατ. τόνους. Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων εμφάνισε αύξηση κατά 17,8% φτάνοντας τα 1,31 εκατ. κοντέινερ.

Οι αρχές της περιοχής έχουν θέσει ως στόχο την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της νήσου, καθώς η αύξηση της διακίνησης οδήγησε σε άνοδο και των λιμενικών εσόδων κατά 7%. Επιπλέον, μία από τις πρώτες προτεραιότητες, που έχουν τεθεί, είναι και η θέσπιση νέων συνεργασιών με τα λιμάνια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης μέσω νέων δρομολογίων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.