Κερδίζει έδαφος το LNG ως καύσιμο

Κερδίζει έδαφος το LNG ως καύσιμο

332
Κερδίζει έδαφος το LNG ως καύσιμο

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που η Sovcomflot παρέλαβε το πρώτο από μία σειρά Aframax tankers κατανάλωσης LNG, με την ρωσική εταιρεία να επισημαίνει μέσω πρόσφατου δελτίου Τύπου τα οφέλη από την χρήση LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Sovcomflot, η κατανάλωση LNG από τα μεγάλα σε χωρητικότητα δεξαμενόπλοιά της συνέβαλε σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30%, συγκριτικά με τις αντίστοιχες εκπομπές παρόμοιας κατηγορίας πλοίων, τα οποία καταναλώνουν βαρέα καύσιμα.

Το διάστημα 2018-2019 η Sovcomflot παρέλαβε έξι Aframax crude oil tankers, κατηγορίας Arc4 και μεταφορικής ικανότητας 114.000 τόνων, έκαστο, από τα ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI).

Επιπλέον, κατά την διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2018, η Sovcomflot είχε παραγγείλει προς ναυπήγηση πέντε δεξαμενόπλοια κατανάλωσης LNG από τα ρωσικά ναυπηγεία Zvezda, τα οποία με την παράδοσή τους θα χρονοναυλωθούν από την Novatek και την Rosneft.

Έως το 2023 η Sovcomflot έχει θέσει ως στόχο να διαθέτει στον στόλο της έντεκα τουλάχιστον δεξαμενόπλοια κατανάλωσης LNG.

Φωτό: Sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.