Ισχυρός αέρας στα «πανιά» της ONE

Ισχυρός αέρας στα «πανιά» της ONE

249
Ισχυρός αέρας στα «πανιά» της ONE

Η Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το τελευταίο από τα επτά συνολικά νεοναυπηγηθέντα πλοία της. Πρόκειται για το «One Sygnus», χωρητικότητας 14.000 TEUs, το οποίο ναυπηγήθηκε από την Japan Marine United Corporation στο Κούρε της Χιροσίμα.

Η συμμαχία ONE, η οποία συγκροτείται από τις εταιρείες Mitsui OSK Lines (MOL), Nippon Yusen Kaisha (NYK) και Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), πέραν του «One Sygnus», έχει ήδη παραλάβει άλλα έξι πλοία, ίδιας χωρητικότητας, τα οποία είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Εν όψει και του Sulphur Cap 2020, το «One Sygnus»  είναι εφοδιασμένο με συστήματα εξοικονόμησης καυσίμων, τα οποία συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το νέο πλοίο της ONE, μήκους 364,15 μ. και πλάτους 50,6 μ., θα πραγματοποιεί την τακτική γραμμή Ασία-Ευρώπη με στάσεις μεταξύ άλλων σε Σιαμέν, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ρότερνταμ, Αμβούργο και London Gateway.

Να σημειωθεί ότι η συμμαχία των MOL, NYK και K Line διαθέτει έναν στόλο 250 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 1.440.000 TEUs.

ax

Φωτό: Ocean Network Express

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.