Οι προκλήσεις στην αγορά iron ore φέρνουν ανακατατάξεις

Οι προκλήσεις στην αγορά iron ore φέρνουν ανακατατάξεις

56
Οι προκλήσεις στην αγορά iron ore φέρνουν ανακατατάξεις

H θυγατρική της ArcelorMittal στη Νότια Αφρική (ACLJJ) αναμένει οικονομικές απώλειες για το α’ εξάμηνο του 2019 και περικοπές περισσοτέρων από 2.000 θέσεων εργασίας, καθώς είναι αντιμέτωπη με φθηνές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, υψηλά λειτουργικά κόστη και μια εύθραυστη οικονομία, όπως ενημέρωσε σχετικά την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία οι προηγούμενες κινήσεις της για μείωση του κόστους έπεσαν στο κενό, η μετοχή της μειώθηκε κατά 10%. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η λήψη πρόσθετων μέτρων που μεταξύ άλλων θα επηρεάσουν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, είναι αναγκαία.

Το φθηνό κόστος εισαγωγών iron ore από τις εγχώριες χαλυβουργίες όπως και οι μεγάλες προκλήσεις της νοτιοαφρικανικής οικονομίας έχουν πλήξει τις οικονομικές επιδόσεις της ArcelorMittal South Africa, η οποία αναμένει απώλειες ύψους $46 εκατ. για το α’ εξάμηνο του έτους.

Σημειωτέων ότι το 2018, η ArcelorMittal συνολικά προσέλαβε 8.850 νέους εργαζομένους, ενώ στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχε ανακοινώσει ότι θα προβεί στην μείωση της παραγωγής χάλυβα σε Γερμανία και Γαλλία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.