Ο Κινεζικός Δράκος κάνει στροφή στο LNG

Ο Κινεζικός Δράκος κάνει στροφή στο LNG

84
Ο Κινεζικός Δράκος κάνει στροφή στο LNG

Η Κίνα προβλέπεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία ως κορυφαίος εισαγωγέας LNG, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του 2018 οι εισαγωγές LNG της Κίνας αυξήθηκαν κατά 40,4% σε σχέση με το 2017, αγγίζοντας το ρεκόρ των 53,8 εκατ. τόνων, όπως είχε ανακοινώσει το General Administration of Customs.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2019 οι κινεζικές εισαγωγές LNG σημείωσαν αύξηση της τάξης του 20,4% φτάνοντας τους 23,9 εκατ. τόνους.

Η Ασία κυριαρχεί στις εισαγωγές LNG, καθώς το 75% των παγκόσμιων εισαγωγών LNG πραγματοποιείται από χώρες της Ασίας. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι Ιαπωνία, Κίνα και Ν. Κορέα πραγματοποιούν το 55% των εισαγωγών LNG, διεθνώς.

Σε όρους προσφοράς, ηγέτιδα δύναμη αποτελεί η Αυστραλία για το τρέχον έτος, καθώς κατά την διάρκεια του πρώτου τετραμήνου το 52% των συνολικών εισαγωγών LNG της Κίνας προήλθε από την Αυστραλία, αύξηση κατά 45% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ τα επικείμενα ενεργειακά έργα στην Αυστραλία μπορεί να αποτελέσουν ευκαιρία προκειμένου να εκθρονίσει το Κατάρ ως παγκόσμιος εξαγωγέας LNG.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.