Νέα μέλη ενισχύουν τη συμμαχία SEA/LNG

Νέα μέλη ενισχύουν τη συμμαχία SEA/LNG

91
Νέα μέλη ενισχύουν τη συμμαχία SEA/LNG

To λιμάνι της Βιρτζίνια αποτελεί το πρώτο των ΗΠΑ που θα συμμετάσχει στην σύμπραξη SEA/LNG, η οποία έχει σαν στόχο την επιτάχυνση της υιοθέτησης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο Peter Keller, πρόεδρος της SEA/LNG, ανέφερε ότι η προσθήκη του λιμανιού της Βιρτζίνια στην σύμπραξη σηματοδοτεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το LNG ως ενός εμπορικά βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον καυσίμου τόσο για την εγχώρια ναυτιλία των ΗΠΑ όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι από το 2016 και μετά οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ έχουν πάρει την ανιούσα με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι μονάδες τροφοδοσίας LNG στις ανατολικές και δυτικές ακτές της χώρας.

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Βιρτζίνια αποτελεί το δεύτερο της βόρειας Αμερικής που ενισχύει την SEA/LNG, καθώς τον περασμένο Μάρτιο η εν λόγω σύμπραξη καλωσόρισε στους κόλπους της το λιμάνι του Βανκούβερ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ήδη οι λιμένες της Σιγκαπούρης, του Ρότερνταμ αλλά και του Γιοκοχάμα-Καβασάκι αποτελούν μέλη της SEA/LNG προωθώντας με τον τρόπο αυτό τη χρήση του καυσίμου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.