Υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου

Υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου

122
Υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση αγγίζοντας τα $64/βαρέλι την Τρίτη 9 Ιουλίου, καθώς οι εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζουν σημαντικά την ζήτηση του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent μειώθηκαν κατά 21 λεπτά φτάνοντας τα $63,90/βαρέλι, ενώ οι τιμές για το αργό U.S. West Texas Intermediate σημείωσαν πτώση κατά 26 λεπτά, αγγίζοντας τα $57,40/βαρέλι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, νέες εξελίξεις στην κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα, αφού εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των δύο χωρών πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνάντηση σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή στις μεταξύ τους διαφορές.

Η επιφυλακτικότητα που επικρατεί αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης πιέζει τις τιμές του πετρελαίου προς τα κάτω, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές στο πετρέλαιο τύπου Brent από τις αρχές του χρόνου έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 20%· μία αύξηση η οποία κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στην συμφωνία των κρατών-μελών και μη του OPEC.

Η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο εφόσον επιτευχθεί περαιτέρω πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού. Να σημειωθεί, ότι γι’ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται πτώση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ της τάξης των 3,6 εκατ. βαρελιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.